Taotraining

Taotraining

Hartklank

Taotraining is een wijsheidstraining  die is gebaseerd op de eeuwenoude traditie van de Chinese School van de Drakenpoort: de Nei Dan Kung. Deze is op haar beurt beïnvloed door het Sjamanisme en het Boeddhisme.  In onze cultuur wordt wijsheid gezien als een resultaat van het denken. Taotraining vergroot echter wijsheid door vitaliteit van het lichaam, emotionele stabiliteit en spirituele verdieping  te combineren. Lichaam, ziel en geest vinden elkaar weer en maken je zo wijzer, vitaler en stabieler. 

We trainen in een licht meditatieve staat, de i-kracht, oftewel de zachte kracht. Deze vergroot ons vermogen te bewegen en te observeren in ziel, geest en lichaam. Je kunt zo je levensenergie, de Chi, gaan waarnemen. Met fysieke oefeningen, de Chi Kungs, werken we aan een schoner en soepeler lichaam waardoor de chi beter gaat stromen. Dit heeft direct effect op je stabiliteit en op je spirituele vermogens. Daarnaast zetten we de eerste stappen in de Chinese krijgskunst en heelkunde. Je vergroot zo je stevigheid en ontwikkelt na enige tijd helend vermogen.

Meditaties maken ook deel uit van de training. Deze helpen je helder te worden en te navigeren in de storm van het leven. We bieden de basis voor het ontwikkelen van non polair bewustzijn.

Je kunt dus een afwisselende training verwachten waarbij je zowel fysiek aan de slag gaat, mediteert en uitleg krijgt. Het eerste effect is dat je je beter in je vel voelt en meer mens bent.

Jan-Peter Mout en Taotraining

In 2012 begon ik met Tao training bij IJsbrand Pool. Hierna volgden trainingen bij Sanne Burger en Rosana van der Wagt. Sinds 2014 neem ik deel aan het zeven jaren Tao training programma van Reinoud Eleveld. Tao training voelde voor mij als thuiskomen. Door de training ontdekte ik mijn verborgen talent als heler. Naast mijn werk als trainer en adviseur ben ik recent als holistisch masseur aan de slag gegaan. De rode draad van mijn pad is de zoektocht naar de verbinding tussen hoofd, hart en geest, kortom de wens mijn menselijkheid te verdiepen in gezonde verbinding met mijn omgeving.

Trainingen

Kennismakingstraining samen met Marleen Kooij

22 september van 20:00 -22:00  Locatie: Ruimte aan Zee Keizerstraat 40 B Scheveningen

Kosten: € 10,-

Basistraining  samen met Marleen Kooij

11 lessen voor beginners en gevorderden die weer met de training aan de slag willen gaan. Tao training is net als Yoga een kwestie van doen en gezonde routine opbouwen. De oefeningen en meditaties veranderen in de loop der tijd en de aanpak verschilt per trainer. Dus ook als je ervaring hebt kun je rekenen op verassingen.

Van 5 oktober – 21 december (m.u.v. 19 oktober) Iedere dinsdag van 20:00- 22:00. Locatie: Ruimte aan Zee Keizerstraat 40 B Scheveningen

Kosten: € 150,- voor 11 lessen, € 20,- per losse les.